Øget muskelstyrke

Vibrationstræning er en træningsform hvorved du hurtigt opnår resultater, samtidig med at der er minimal risiko for skader.

Træningsformen er ideel for ældre og personer med skavanker,

da du kan belaste muskler på en måde, der skåner slidte led og udsatte områder.

For at få stærkere muskler, kræver det: 

  • At man stimulerer musklerne kraftigt nok til at der skabes ændringer i kroppens anabole system.
  • At musklerne får tilstrækkeligt med næringsstoffer, så de kan restituere og vokse.
  • Tilstrækkelig med hvile for at disse processer kan foregå.

De største udfordringer i denne proces er: 

  • At finde den motivation og tid, som der kræves, for at træne tilstrækkeligt længe og med høj nok intensitet. 
  • Den øgede risiko for at pådrage sig skader når du træner med høj/ maksimal intensitet.
  • Den tid det tager at restituere efter hård træning, når ens krop ikke er vant til det.

Vibrationstræning –

En helt ny måde at styrke kroppen på.

Motivation

Den normale træningsform som vi kender til, kan godt føles som en lang og udtrættende affære. Det kræver planlægning af hverdagen og en målrettet indsats. Derudover kan det være svært pludseligt at skulle udsætte krop og muskler for tunge vægte. Især hvis man er kommet i dårlig form og lider af flere af de typiske skavanker (knæ/hofte/ryg-problemer). Hypervibes vibrationsmaskiner stimulerer og forbedrer din muskelaktivitet på en skånsom, hurtig og effektiv måde. Det betyder at det tager meget kortere tid at opnå samme

høje niveau af muskelstimulation, som det tager med konventionelle træningsformer. Mindre tid/mere skånsomme metoder/hurtigere resultater er lig med øget motivation, og en langt højere succesrate.

Risiko for skader

Hvis du bliver udsat for en træningsskade eller en ulykke, så risikerer du at blive sygemeldt og fysisk begrænset i en længere periode. Det har som regel konsekvenser både mht. arbejde, helbred og det sociale liv. Træning på en vibrationsplade er med til at forebygge at det sker, og hvis uheldet alligevel skulle være ude, så er ”vejen tilbage” kortere når du har en vibrationsmaskine i hjemmet. Træningsformen er minimalt belastende, da det ikke kræver løft af tunge vægte, løb, eller hop. Ved den mest skånsomme anvendelse, skal du blot stå stille på den bevægelige vibrationsplade (lav frekvens), imens maskinen arbejder og stimulerer dit neuromuskulære system.

Det er selvfølgelig vigtigt at starte forsigtigt op efter en skade, men træningsmetoden er virkelig skånsom, og muliggør

en blid start med genoptræning, samt hurtigere øgede belastninger, og derved hurtigere tilbagevenden til en rask og sund krop.

Tid til at restituere.

Når du bruger mindre tid på træning, så frigør du samtidig længere tid til din restitution. Vibrationstræning øger cirkulationen af blod og lymfevæske og fjerner på denne måde hurtigt og effektivt affaldsstoffer. Dette er med til at reducere den tid, som det tager for musklerne at restituere og vokse.  

Vibrationstræning øger musklernes styrke og kraft.

Det tager tid at opbygge muskler. Det fungerer ikke sådan, at du har opnået stærkere muskler i samme øjeblik som du afslutter en træning. Der går længere tid, fordi kroppen har brug for tilførsel af næringsstoffer og hvile, for at kunne restituere og blive stærkere. 

Når du bevæger dig, sker der en energiudladning, som får musklerne til at trække sig sammen. Dette foregår lynhurtigt og sker helt automatisk, både i form af bevidste bevægelser, eller kompensatorisk, f.eks. for at forhindre et fald, hvis du er ved at miste balancen. 

Når kroppen udsættes for vibrationstræning, så stimulerer neurologiske og hormonelle systemer musklerne. 

Den langsigtede effekt er den samme, som opnås ved vægtbærende træning, altså en forøgelse af muskelstyrken. Forskellen er at højhastigheds vibrationstræning øger mængden af muskelfibre ved en hurtigere muskelaktivering og kræver en minimal bevidst indsats. Du tærer mindre på dine energireserver og behøver derfor kortere restitution. 

Vibrationsintensitet måles i G-kraft.

Det er intensiteten af muskelstimulationen, som er nøglen til de overbevisende resultater. Den kraft, som vibrationsmaskinen overfører til din krop, er G-kraft (G står for gravity/tyngdekraft). 10 G betyder et tryk svarende til ti gange jordens tyngdekraft. Hvis du laver knæbøjninger med en belastning på 10 kg, så er træningen ikke så effektiv, som hvis du udfører de tilsvarende knæbøjninger med en belastning på 100 kg. Tilsvarende giver vibrationstræning med 10 G, fordele, som ikke er mulige at opnå med f.eks. 1 G.

Jo større G-kraft maskinen kan producere, desto større stimulation af muskler, knogler og nerver. Træning med mindre end 5 G kan bedst betegnes som en form for massage eller restituerende træning af kroppen. Forskningen har vist at øget styrke og hormonrelaterede fordele ved træning med lav G-kraft, er meget begrænsede. Selv ikke en fordobling af træningstiden ændrede på dette faktum. Det bekræfter, at det er træningsintensiteten med høj G-kraft, der er den vigtigste faktor, og ikke selve varigheden af træningen.

Vibrationstræning er en træningsform hvorved du hurtigt opnår resultater, samtidig med at der er minimal risiko for skader.

Fordele ved vibrationstræning:

Vores målsætning er:

at levere de maskiner der yder mest G-kraft og teknologi for pengene

For mere information om G-kraft, tryk på knappen nedenunder.

Vibrationsmaskiner

Hypervibe – G10
HyperVibe's G10 er en smart designet vibrationsmaskine til hjemmet. Trods...
Hypervibe – G14
HyperVibe's G14 Home er den ultimative vibrationsmaskine til hjemmet. Flot...
Hypervibe – G17
G17 PRO er HyperVibe’s luksusmaskine til den, der bare vil...
Hypervibe – G25 Galaxy
Galaxy er HyperVibe´s specialudviklede model til især træningscentre, hvor belastningen...